Людям з порушення зору Звичайна версія

ФГВФО: Конфісковані документи можуть бути повернуті у "Радикал Банк" тільки після проведення розслідування їх незаконної виїмки

07.08.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів заявляє, що процедура огляду та повернення конфіскованих документів ПАТ "Радикал Банк" можлива тільки після проведення розслідування дій працівників міліції під час їх незаконної виїмки.

Як повідомлялось, 15 липня 2015 року під керівництвом слідчого слідчого відділу СУ ГУ МВС України в місті Києві Елли Довгаль було проведено обшук та виїмку документів в ПАТ "РАДИКАЛ БАНК". Цей банк 9 липня 2015 року відповідно до постанови НБУ було віднесено до категорії неплатоспроможних в зв’язку з порушенням вимог законодавства у сфері готівкового обігу.

Під час виїмки документів працівники міліції допустили низку грубих процесуальних порушень. Зокрема, мова йде про вилучення документів в обсязі, більшому ніж вказано в ухвалі слідчого судді та неналежне складення опису документів, які було вилучено. Крім того, обшук проводився за відсутності Уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію Олександра Шевченка, який був фактично заблокований працівниками правоохоронних органів в одному з кабінетів.

Таким чином, документи ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" в результаті проведеного обшуку вилучались з порушенням норм чинного кримінально-процесуального законодавства України. В зв’язку з цим Фонд гарантування надіслав на адресу Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України відповідну заяву про злочин.

Фонд розгляне питання щодо огляду та повернення тимчасово вилучених документів ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" після проведення досудового розслідування відносно працівників СУ ГУМВС України в м. Києві за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України, яке порушено на підставі вищевказаної заяви про злочин.